Blog 2017-4 Beachtennis

Kennen jullie het spelletje Beachtennis? Wij kenden het niet, maar inmiddels speelt Jarl het graag. Een heerlijk gemeen spelletje 🙂

Een half jaar geleden hadden we toevallig iemand van de organisatie op Bonaire ontmoet, waarna een deelname aan een toernooi volgde. Met een redelijke tennis en squash achtergrond zou dit voor Jarl een eitje moeten zijn, maar niets was minder waar…. Wie bedenkt er nou om met een zachte tennisbal en hoog net te spelen? En denk je iets aan je enkelhandige slice backhand te hebben, die er indrukwekkend en sierlijk uitziet… nee hoor, helemaal niet. Korte en fellere slagen heb je veel meer aan. Toch maar begonnen op het Fun niveau..

Op Bonaire zijn er vier speelvelden op het strand bij Coco Beach (op 300 meter van onze Bed & Breakfast). Een prachtige locatie, waarbij het ook een strijd tegen de elementen is.. Denk aan de harde wind en felle zon. Je speelt dus heerlijk met je voetjes in het zand, maar ook dit zand kan aardig heet worden. Maar wat is het een geweldig spelletje!
Er werden een racket en ballen aangeschaft en zo’n twee keer in de week gespeeld. Het leuke is dat iedereen rond 16:30 uur naar de beachtennis velden komt en er willekeurige teams van elk niveau tegen elkaar spelen. Tot een uurtje of 19:00 uur kan er gespeeld worden, waarna het te donker wordt. In juni komen er lampen, waardoor er ook in de avond gespeeld kan worden. Tenminste, dit is de verwachting. Kan maar zo zijn dat het weer iets later wordt. Maar tot die tijd spelen we “gewoon” totdat het donker wordt.

En er zitten wat fanatiekelingen tussen! Handgebaren om door te geven aan je partner waar je de bal moet plaatsen bij de opslag en tactisch overleg zijn normaal. En alleen op de iets  “zwakkere” speler spelen en volop smashen zonder rekening te houden met zwaar lichamelijk letsel van de tegenstander is geen uitzondering. Alles voor de winst 🙂
De toernooien worden populairder en er wordt in de niveau’s Fun, Intermediate en Advanced gespeeld. Ook als je geen partner hebt is dit geen probleem, doordat je dit bij de inschrijving kunt aangeven. Zo worden singles aan elkaar gekoppeld en ontstaan er mooie dingen.. op het veld.. En natuurlijk is zo’n dag erg gezellig en je leert veel mensen kennen.

Maar jullie zijn natuurlijk verschrikkelijk nieuwsgierig naar de resultaten van Jarl.. Ondertussen zijn er meerdere toernooien gespeeld en we kunnen zeggen dat de lijn stijgende is 🙂 Van Fun naar Intermediate en nu Advanced. Een keer de halve finales, maar dat was op Koningsdag waarbij veel spelers een gezellig avondje uit hadden gehad. Het niveau gaat omhoog, maar dat geldt voor veel mensen die het spelletje vaker spelen. Je maakt elkaar beter.

Nu nog een beter beachtennis racket aanschaffen, want daar ligt het aan als je fouten maakt natuurlijk, en blijfen oefenen. En ga het ook eens een keer proberen als je op Bonaire bent of woont. Het gevoel om voluit te smashen en een bal die net goed valt is heerlijk 🙂

Tot de volgende keer!

Hartelijke groet,

Jarl & Christine & Kids