Blog 2017-5 Het eerste jaar!

We zitten alweer een jaar op Bonaire! Het eerste jaar is ontzettend snel gegaan en eigenlijk ook weer niet. Wat hebben we veel meegemaakt, wat hebben we veel gedaan en wat zijn er veel herinneringen gemaakt. Voor ons gevoel zijn we nu pas eindelijk een beetje ‘geland’. Nu zo’n eerste jaar voorbij is, merk je dat je terug gaat kijken naar alles wat we gedaan hebben en wat je liever wel of niet had meegemaakt 🙂

We hebben zelf een nieuw leven opgebouwd en een Bed & Breakfast opgestart. Trots omdat we samen zoveel hebben gedaan en bereikt hebben en trots op onze kinderen die zich zo makkelijk hebben aangepast. En makkelijk was het lang niet altijd. Het was enorm hard werken. Na de eerste twee weken kwam alles op onze schouders neer. En we deden het. Opknappen, renoveren, tegenslagen verwerken, schoonmaken, ontbijt verzorgen, onze gasten proberen een onvergetelijke vakantie te laten beleven en natuurlijk de zorg voor onze drie kinderen.

De eerste drie maanden hebben we zo ongeveer niks anders gezien dan onze B&B. Natuurlijk pakten we momenten met onze kinderen , maar altijd bleef er druk van de hele waslijst die we nog moesten afwerken. Een van de belangrijkste lessen die we geleerd hebben is dan ook om geduldig te zijn, niet alles in een keer te willen doen en de dingen juist goed te doen. Uiteindelijk heeft dit ons geleerd om met stress en tegenvallers om te gaan.

Sinds onze laatste appartement klaar is om gasten te ontvangen, krijgen we wat meer rust. Er zijn geen deadlines meer en we verplichten onszelf tot vrije tijd, trekken er meer op uit (zo zien we eindelijk wat onze gasten ook allemaal op het eiland zien) en proberen ons sociale leven nog meer op te bouwen en te onderhouden. Toch is dat laatste ook wel lastig op een eiland. Veel mensen waar we een goede band mee opbouwen, vertrekken of zijn reeds vertrokken naar Nederland. Beste vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen gaan terug. Dat het verloop hier zo hoog zou zijn, hadden we niet verwacht. En dat is jammer, maar gelukkig komen er altijd weer nieuwe mensen naar Bonaire 🙂

Maar het was zeker een mooi jaar. We hebben een Bed & Breakfast weten op te zetten welke boven verwachting draait. We hebben ontzettend lieve en leuke gasten gehad, die een mooie recensie hebben achter gelaten.
En wat blijft het eiland met haar schoonheid ook prachtig. De natuur, de lieve mensen, de gastvrijheid en zeker de wil om elkaar te ondersteunen en te helpen op welk gebied dan ook. We voelen ons thuis. En onze kinderen ook. Ook zij hebben een nieuw leven hier opgebouwd. Ze gaan naar school, hebben vriendjes en vriendinnetjes, hun zwemdiploma’s (in zee) behaald, ze sporten, en ga zo maar door. Flexibel als ze zijn gaan ze door waar ze in Nederland waren gebleven. Dit is dan voor ons nog het meest fijne aan alles.
Als wij vragen aan de kinderen wat ze missen, is meestal het antwoord ‘een ballenbak’. Nou, als dat het ergste is, hoeven wij als ouders niet bang te zijn dat we ze in ons avontuur mee hebben genomen, terwijl de kindjes dit liever anders hadden gezien. Missen wij dan iets? Jazeker, we missen familie, vrienden en collega’s, maar misschien nog wel een erger gemis is af en toe een heerlijke vette Bic Mac of even naar een grote stad om te winkelen 🙂 Maar deze voordelen vallen in het niets met de extra vrijheid die we gekregen hebben, het genieten van de zon en zee en meer tijd voor elkaar.

Kortom, wij blijven voorlopig wel hier. We gaan volop genieten en proberen iets minder hard te werken. Ook alle lieve berichten, steun en reacties op ons blog, doen ons goed. Leuk om te horen en zien hoeveel ons blog gelezen wordt. We voelen ons soms bijna BB-ers (Bekende Bonaireanen 😉 We gaan dan ook zeker door met ons blog.

Op naar een mooi tweede jaar!

Hartelijke groet,

Jarl, Christine en kids