Blog week 15 – Een vies dagje..

We begonnen de dag zoals altijd met het maken van het ontbijt voor onze gasten en kinderen. De kinderen hierna naar school en wij zouden voor het eerst in een lange tijd een ochtendje vrij nemen (november was nogal druk). Lekker met z’n tweeën gaan snorkelen en daarna een heerlijke cappuccino drinken aan het water. Klinkt goed hè? 🙂

Het liep iets anders.. Om 08:00 uur sprak Christine gasten uit een van onze kamers dat er niet al te schoon water omhoog kwam uit het douche putje. De gasten gingen de hele dag weg, dus wij konden kijken wat er aan de hand was. Toen wij 5 minuten later de kamer binnen kwamen, liep alles wat je normaal in een riool tegen komt de kamer in.. En nog erger, onder de deur door naar een andere kamer (deze kamers hebben een tussendeur). Zo ontzettend smerig, maar aan ons om het zo snel mogelijk op te lossen!
Eerst hebben we een stuk of tien handdoeken gepakt om het doorstromen naar de andere kamer te voorkomen. Maar als je een verstopping hebt, dan heeft het niet veel zin om aan het einde een barricade te gaan maken… Het stroomt nog steeds lekker door 🙂 Gelukkig hadden we de zandzakken nog van de orkaan dreiging (zie vorige blog) en deze hebben we snel voor de douchedeur gelegd.

img_3959

Kun je het al visualiseren? Nog niet? Ok, nou het ging als volgt; Wij zitten gehurkt met handdoeken in onze handen om de ontlasting op te vegen en deze uit te wringen in emmers. We vermoeden dat we zo’n 8 volle emmers hebben kunnen weggooien (nee, niet in het doucheputje 🙂 We zeiden niet veel tegen elkaar, maar dit was het smerigste wat we ooit gedaan hebben.
Maar hoe gingen we het nou oplossen? We kwamen er snel achter dat als er iemand aan de achterzijde van het pand of in ons woongedeelte het toilet doortrok, het rioolwater er bij het doucheputje uit kwam. Dat werd dus snel de andere kamers informeren dat ze even niet meer naar het toilet konden gaan (de andere kamer had natuurlijk al iets onder de deur door zien komen..). Gelukkig ging iedereen die dag al snel op pad.

Er moest ergens een verstopping zitten in de hoofdleiding bij de kamers aan de achterzijde. Wij snel de loodgieter bellen, maar hij had het druk en kon er op z’n vroegst 15:30 uur zijn. Wij andere loodgieters bellen, maar ook deze konden niet eerder bij ons zijn. Waarschijnlijk zijn we niet de enige met deze problemen op Bonaire 🙂 Maar goed, hierdoor gingen we zelf op onderzoek uit. We hadden eerder al een veer van vier meter aangeschaft, waarmee we het doucheputje in konden om de verstopping te verhelpen. We kwamen echter geen verstopping tegen. Hierdoor snel een veer van 7 meter gehaald, maar ook deze kwam geen verstopping tegen. Dit natuurlijk allemaal in een laag van enkele centimeters smurrie in de douchebak.. Zo smerig..

Hier hield het voor ons op. Het werd toch wachten op de loodgieter. Peter kwam in het einde van de middag aan en heeft een veer die net iets langer is dan die van ons. Hij had de verstopping binnen een half uurtje opgelost. Hij was onze held van de dag!
We hadden namelijk al een andere kamer voor de gasten geregeld, omdat het risico er was dat de kamers niet meer verhuurbaar zouden zijn. Dit was gelukkig niet meer nodig. We zijn als een malle gaan schoonmaken, ontsmetten met vele emmers sop en voor de gasten terugkwamen hadden we de kamers weer volledig gereed. Alsof er niets gebeurd was 🙂
We hebben de gasten een flesje wijn en excuses aangeboden. Ze waren blij dat ze niet naar een andere accommodatie hoefden te gaan. En wij waren blij dat deze dag er op zat!

Maar wat was nou de oorzaak van de verstopping?
Er kwamen zo’n 10 make up doekjes uit het doucheputje drijven. Deze lossen helaas niet op in een afvoer of riolering.. Natuurlijk hebben we een idee wie deze doekjes door het toilet heeft gespoeld, maar dat doet er niet toe. Het was in ieder geval geen man, denken we 🙂 Wij hopen dit nooit meer mee te maken en gaan iets verzinnen om dit te voorkomen. Hebben we er nog iets aan gehad? Het enige wat we kunnen bedenken is dat het schoonmaken van iets smerige kamers niet meer zo smerig is na dit voorvalletje. De volgende dag hebben we onszelf alsnog getrakteerd op een cappuccino 🙂

img_3972

Tot volgende week!

Hartelijke groet,

Jarl & Christine & Kids

Bewaren