Blog week 16 – Hoe ziet een gemiddelde dag eruit?

Ten opzicht van een gewone dag in Nederland is er niet veel hetzelfde meer. Zoals jullie natuurlijk allemaal in onze vorige blogs hebben gelezen, zat Jarl voornamelijk achter een bureau en zat Christine thuis op hem te wachten met de kids 🙂 Niet een heel spannend leven en veel van hetzelfde vonden wij.

Maar is er nu veel veranderd als we naar een gewone dag op Bonaire kijken? Jazeker! Hieronder wat we op een gemiddelde dag doen.

We staan normaal rond 06:30 uur op. Gaat met een zucht en een geeuw en een iets grotere zucht als de kinderen voor 06:00 uur al uit bed komen en op de bank gaan springen…
Voor het moment hierna hebben we enkele weken naar een goede rolverdeling gezocht;
Jarl gaat het ontbijt maken voor de de kids en onszelf en Christine blijft bij de kinderen zitten om ze rustig te houden. De buurman en gasten zitten om 06:00 uur niet op een gillende en springende kinderen te wachten 🙂
Hierna gaan de kids en Christine ontbijten, aankleden, tanden poetsen etc. Rond 07:15 uur brengt een van ons de oudste twee naar de basisschool (Pelikaan) en de jongste naar het kinderdagverblijf (Olleke Bolleke).
We gaan direct door met het maken van het ontbijt voor onze gasten. Broodjes in mandje, vleeswaren op bord, jus in kan etc etc. En natuurlijk 5 keer de trap op en af om alles naar de Palapa in de tuin te brengen. Heb je onze kuiten al gezien?
Rond een uurtje of 8 zijn we klaar met alles en drinken we een lekker bakje koffie en spreken we meestal de dag even door. Afhankelijk van het aantal arriverende of vertrekkende gasten maken we een planning.

Goed, we zitten nu al op 08:15 uur. Als we zo doorgaan hebben we een boek geschreven. We zullen het iets gaan inkorten 🙂

Na het doorspreken van de dag gaat Christine meestal schoonmaken of de was doen. Gasten komen geregeld met vragen, regelen we van alles en nog wat en ook tussendoor maken we bedjes schoon en verwisselen natuurlijk de handdoeken.
Jarl gaat zo’n drie of vier keer per week boodschappen doen voor onszelf en de gasten. Dit vaak in de ochtend en bij verschillende supermarkten. Geen straf hoor; in de auto even langs de boulevard rijden en bootjes kijken en in de supermarkt op zoek naar goede producten. Na het boodschappen doen wacht er altijd wel een klus of onderhoud (tuin, zwembad) om te doen, waar we de rest van de ochtend mee doorkomen.

img_3864

Rond 12:00 uur gaan we koken. Sinds we op Bonaire wonen, eten we in de middag een warme maaltijd. Bevalt ons erg goed. Om 12:30 uur halen we Sophia van het kinderdagverblijf en om 12:45 uur Florian en Louisa van de basisschool (ze gaan van 07:30 tot 12:45 uur naar school).

In de middag is een van ons bij de kinderen en de ander is meestal bezig met klussen of naar afspraken toe. De kids spelen in de middag binnen of gaan zwemmen in het zwembad. Natuurlijk zijn er ook activiteiten als zwemles en dansles waar ze naar toe gaan.

Rond een uurtje of 18:00 eten we een broodje en maken de kids gereed voor bed. De tijd verschilt natuurlijk wel eens, maar voor 19:00 uur proberen we ze wel in bed te hebben doordeweeks. Hebben ze ook wel nodig, maar de voornaamste reden is natuurlijk dat we zelf dan rust hebben 🙂
Maar de administratie moet ook gedaan worden. We zitten gemiddeld nog zo’n 2 uurtjes achter de computer om de administratie te doen, mail en aanvragen te verwerken en natuurlijk een blog te schrijven. Het doel is om deze uurtjes ooit overdag te plannen, zodat we de avond vrij hebben. Maar voorlopig lukt dit nog niet door de volle planning overdag. Het zal de opstartperiode nog wel zijn.
Rond 22:00 uur gaan we doordeweeks toch echt naar bed. Helemaal als de kids zo vroeg wakker worden heb je dit wel nodig.

Kortom, van een net pak en nette haartjes naar een korte broek en lang haar bevalt Jarl goed. Er zijn veel huishoudelijke taken bijgekomen en ook schoonmaken en boodschappen doen hoort erbij. Maar hoe mooi is het dat je de kinderen een paar uur meer per dag ziet dan in Nederland? Ook al kun je ze soms achter het behang plakken..

En Christine, die Jarl veel meer ziet en ondanks de extra schoonmaakwerkzaamheden lekker in een jurkje kan rondlopen in de zon en een eigen bedrijf aan het runnen is? Hoe mooi is dat.
En een van de fijnste dingen is nog wel het maken van een eigen planning. Je hebt altijd kamers die schoon gemaakt moeten worden of arriverende gasten waar je ook in het weekend rekening mee moet houden, maar hiernaast kun je zelf bepalen wat je gaat doen. Als we zin hebben om naar het strand te gaan, te surfen, snorkelen of duiken (oh ja, dit doen we ook nog wel, maar niet op een “gewone” dag :)), dan doen we dit ook echt wel.

img_3595

Wij blijven hier waarschijnlijk nog wel even 🙂

Tot volgende week!

Hartelijke groet,

Jarl & Christine & kids