Blog week 9 – Alleen thuis..

img_2406

Christine en de kids gingen dus naar Nederland voor een week. Ik (Jarl) zag allerlei mogelijkheden 🙂 Denk aan kite- en windsurfen, relaxen op een ligbedje en snorkelen. En natuurlijk zelf bepalen wanneer en wat ik zou gaan eten en naar bed zou gaan. Een heerlijk vooruitzicht!

img_3613

Het werd echter iets anders.. Het was de drukste week tot nu toe qua aankomende en vertrekkende gasten. Dit kwam vooral door de Regatta (herfst) vakantie, waardoor gasten voor een korter verblijf kwamen. 9 kamers die zouden arriveren en 6 vertrekkende kamers in 1 week! Dat betekende dus ook 6 kamers die schoon gemaakt moesten worden. En hiernaast nog elke dag een ontbijt klaarzetten voor de gasten. En dan de was…. vreselijk! Dat ging ook maar door. Was in de wasmachine, was eruit, ophangen, kijken of het droog is, nee toch niet, wachten, was opvouwen, nieuwe was er in, handdoeken op… weer wassen. En zo ging het maar door..

Doordat ik het zo zwaar had mocht ik mezelf natuurlijk rijkelijk belonen met rustmomentjes met cappuccino en lekker eten. Dat is ideaal als je alleen bent. En goede gastheer als ik ben moest ik ook 2 restaurants uitproberen om te kijken of dit iets voor onze gasten zou zijn 🙂 Dat is gelukt hoor, maar alleen uit eten is toch wel saai,hoe mooi het uitzicht en hoe goed het eten ook is.

img_3645

Was er iets echt uitdagend deze week? Jazeker.. We kregen voor de tweede keer gasten in onze nieuwe kamer op de tweede etage. De reservering was gemaakt door twee nette heren en vooraf netjes voldaan. Je voelt hem al aankomen… het ging iets anders dan verwacht.
Bij aankomst van de gasten alles uitgelegd en de kamer laten zien. In de middag zag ik toevallig 5 personen met meerdere koffers naar boven lopen. Ik vond dit vreemd en ben er naar toe gegaan en gevraagd wat de bedoeling was. Ze gaven aan dat er 4 personen zouden blijven slapen, waarvan 1 kind. Ok, vreemd, aangezien er voor twee personen geboekt was. Maar soepel als ik ben en om de relatie goed te houden heb ik aangegeven dat dit ok was, zolang er maar niet meer personen zouden komen.
De eerste nacht verliep rommelig en er kwam veel geluid uit de kamer. De tweede dag liepen er constant mensen in- en uit en dit ging door tot laat in de avond en nacht. Dan heb ik het over ongeveer 10 verschillende personen, vrienden en familie. Ze hadden het erg gezellig.. Tussendoor regelmatig de kamer gecheckt om te kijken hoe het er uit zag en de airco telkens uitzetten.
De tweede nacht werd de overlast echter groter. Ze liepen door de tuin en waren luidruchtig aan het praten. Om 05:00 uur heb ik iemand uit de Palapa gehaald die iets teveel gedronken had en luidruchtig aan het bellen was. Kortom, weinig slaap voor mij.. En blij dat de kids er niet waren, anders hadden ze gegarandeerd wakker gelegen.
De volgende dag ben ik naar ze toe gegaan en hebben we afspraken gemaakt dat alleen de 4 personen die in de kamer verbleven naar binnen mochten en dat er ’s nachts niemand meer in de tuin zou komen. Dit was voor hun ok. Dit ook in verband met de andere gasten die bij ons verbleven. Je wilt absoluut niet dat zij hinder ondervinden van deze gasten.
In de middag zie ik echter weer verschillende personen in- en uit lopen. En als ik naar beneden kijk zie ik een jongen terug lopen van de trap en naar een boom in onze tuin lopen. Hij gaat rustig zijn behoefte doen tegen de boom… Ik wist niet wat ik zag en dit was voor mij de druppel.
Na een flinke discussie met de heren, waarin ze de afspraken en behoefte tegen de boom doen ontkennen, kwam er een dame bij. Op de een of andere manier sloeg de sfeer hierdoor om en werden ze agressief. Nou raak ik hier niet heel snel onder de indruk van en heb ze gevraagd om binnen een kwartier te vertrekken. Het geld voor de overige nachten zouden ze terug krijgen. Ze liepen naar boven, maar hier werd flink met deuren geslagen etc. Ik ben er weer naar toe gegaan, maar de heren en dame werden nog iets agressiever en ze moesten elkaar tegen houden om mij niet aan te vliegen. Hierdoor toch besloten om de politie te bellen. Ze waren er gelukkig snel en na het aanhoren van beide kanten van het verhaal zijn de gasten vertrokken.. Gelukkig.. zonder schade voor ons. Op 2 klamboes en 2 handdoeken na, die ze meegenomen hebben. Triest..
Wat baalde ik hiervan. Je wilt als nieuwe accommodatie zorgen dat iedereen tevreden is en de naamsbekendheid goed houden. Maar tot hoever laat je het komen? En laat je mensen binnen die hier niet verblijven? Voor ons een wijze les, waarvan we veel geleerd hebben en waar we in het vervolg rekening mee kunnen houden.

Maar verder waren de middagen heerlijk hoor 🙂 En heel blij dat de week voorbij was en Christine en kids weer terug waren. Je gaat ze toch missen he.. Vooral als er schoongemaakt moeten worden 🙂

Tot volgende week!

Hartelijke groet,

Jarl & Christine & Kids

img_3636