Sorobon

Blog week 10 – Ontspanning

img_3412

Goed, na het spectaculaire verhaal van vorige week, nu tijd voor iets vrolijkers 🙂 Dank voor de vele positieve reacties trouwens. Doet ons goed.

Waarvoor waren we ook al weer naar Bonaire gegaan? Iets met kwaliteit van leven, meer contact met kinderen etc. Maar misschien net zo belangrijk voor de prachtige natuur, strand en mogelijkheden voor watersporten.

In Nederland kwamen we ook graag op en bij het water. Vlakbij Harderwijk ligt Strand Horst, waar je perfect met de kids naar toe kon omdat het ondiep was. Alleen was het weer iets minder dan hier en het water iets minder helder 🙂 Maar met een Herfststorm knallen op het water (windsurfen) of uitwaaien op het strand zullen we zeker gaan missen. Ook het avondje wedstrijd zeilen op het IJsselmeer gaat Jarl missen. We hebben ook een Volkswagen busje gehad, waarmee we regelmatig naar het strand gingen (en ook op vakantie naar Frankrijk met de kids. Geduldig met max 90 km/h over de snelweg J) Christine heeft nog steeds spijt van de verkoop.. Zou geweldig zijn om met dit busje Bonaire te verkennen.

dscf3760

Maar goed, wat heeft Bonaire dan wel wat Harderwijk niet heeft?

Natuurlijk het klimaat! Wij vinden het heerlijk. De kids, vooral Sophia (de jongste) moest even wennen aan de warme temperatuur, maar nu genieten we er allemaal van. Als het 26 graden is tijdens een bui voelt het voor ons al koel aan. En sliepen we eerst in 23 – 24 graden, nu worden we wel eens wakker van de kou in 27 graden 🙂
En het lekkere weer brengt natuurlijk veel voordelen met zich mee. Onze favoriete uitjes zijn dan ook naar het strand gaan, snorkelen, vissen en wind- en kitesurfen.

img_3257

Sorobon vonden wij vanaf het eerst moment dat we het zagen fantastisch. Het prachtig blauwe en heldere water, de windsurfmogelijkheden en natuurlijk de Hang Out Beach Bar. Deze bar maakt het plaatje compleet en wij vinden de sfeer erg prettig.
Sinds kort hebben we ook ontdekt dat je hier achter het vlot in het water prachtig kunt snorkelen, misschien wisten jullie dit allang, maar we zagen weinig mensen dit doen.
Florian en Louisa vinden het prachtig om kleine visjes te vangen vanaf de steiger met een handlijn. Maar eenmaal gevangen durven ze de visjes niet vast te pakken (zelfs in de emmer is te eng), dus papa mag de haakjes eruit halen.
Sophia speelt graag in het ondiepe water en natuurlijk moeten we elke keer naar het vlot lopen als we er zijn. Een aardige afstand met drie kinderen..

img_2724

Christine heeft vorige week eindelijk haar eerste schildpad gezien bij het snorkelen (bij Coco beach)! Was nogal een dingetje omdat gasten de meest mooie snorkel- en duik verhalen hadden en Christine hier na 4 maanden, en toch regelmatig snorkelen, nog geen schildpad gezien had 🙂 Gelukkig was het zover en kan ze er nu over mee praten. We hebben alleen de foto’s nooit gezien…

Jarl heeft enkele kitesurf lessen gehad bij Kiteschool Bonaire en vind het geweldig. Het “waterhappen” hoort erbij en heeft zeker nog wat lesjes nodig, maar het scheelt dat we hier wonen en rustig kunnen wachten op de perfecte wind.

img_3254

Duiken doen we (nog) niet… “Je woont op Bonaire en duikt niet???” is een veel gehoorde vraag. Maar dit gaat in de toekomst wel gebeuren. Nu hebben we onze handen vol aan de werkzaamheden en andere hobby’s . Zodra we wat meer tijd hebben gaan we zeker duiken. Hebben we nog wat om naar uit te kijken 🙂

Volgende week meer!

Hartelijke groet,

Jarl & Christine & kids

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren