Column onze gast René

Onze gast René verbleef begin januari bij ons en heeft van zijn ervaringen een column geschreven. Ontzettend aardig dat hij de moeite hiervoor genomen heeft. Een column schrijven is iets wat hij altijd gedaan heeft en wij vinden zijn verhaal leuk om met jullie, vanuit het perspectief van de gast, met jullie te delen. Veel leesplezier!  

Je woont al vele jaren in Nederland en hebt het gevoel dat je iets anders wilt. Ruimte, een ander klimaat, een onbezorgde jeugd voor je kinderen. Er zijn vast nog wel andere redenen, die Jarl & Christine hebben doen besluiten met hun drie kinderen naar Bonaire te verhuizen om daar een Bed & Breakfast te beginnen. En dus vertrok de familie in 2016 naar het prachtige eiland Bonaire.

Sindsdien zijn ze eigenaar van BnBBonaire, een Bed & Breakfast op 10 minuten lopen van het centrum van hoofdstad Kralendijk. Het woord ‘hoofdstad’ zou de indruk kunnen wekken dat het een grote plaats is. Maar dat is zeker niet het geval, het is eerder een rustig dorp. Dit verandert alleen als er cruiseschepen aanleggen, want dan is het er overdag druk. Want iedereen wil met eigen ogen zien hoe mooi Bonaire is. En Bonaire is geweldig vanwege het landschap, de rust, de vriendelijke bewoners en natuurlijk de vele duik- en snorkelmogelijkheden. Je weet niet wat je ziet, als je onder water gaat. Een van de mooiste duikplekken ter wereld.

Met slechts zeven appartementen behoort BnBBonaire tot de kleinere appartementencomplexen. Deze kleinschaligheid biedt voordelen, want je voelt je er direct thuis. Dit komt ook door de persoonlijke aandacht van Jarl & Christine. Onvermoeibaar blijven ze het iedereen naar de zin maken. Met humor en een lach.

Gasten die verwachten in een soort Hiltonhotel terecht te komen, kunnen beter een andere accommodatie zoeken. Als je echter op zoek bent naar een authentieke verblijfplaats met veel sfeer, dan is BnBBonaire een geweldige plek voor een vakantie op Bonaire.

Ook de inrichting van de appartementen ademt een Caribische sfeer uit. Dat de toegangsweg er na een tropische regenbui soms onder water staat, zorgde tijdens ons verblijf voor hilarische taferelen.

Tijdens onze vakantie zagen we veel vogels, leguanen en zelfs een gekko op het terrein. Handig om je telefoon of camera onder handbereik te hebben, want er zijn prachtige plaatjes te schieten. Nooit geweten trouwens dat leguanen zover kunnen springen. Je kunt ook elders op Bonaire mooie foto’s maken, zoals de zoutpannen, slavenhuisjes, vuurtoren en voormalige koloniale huizen en gebouwen.

Wij kozen ervoor iedere dag een prima ontbijt door Jarl & Christine te laten verzorgen. Maar dat kun je ook zelf regelen, want alle keukenbenodigdheden zijn aanwezig. En dan lekker smikkelen op het eigen terras.

Je hebt van die locaties, waar bijna alles klopt. BnBBonaire is daarvan een duidelijk voorbeeld.

Bedankt Jarl & Christine

Kom je ook genieten van een heerlijk verblijf bij ons en op het prachtige Bonaire? Stuur ons een mailtje of bekijk de beschikbaarheid en prijzen hier