De tuin is prachtig

Prachtige palmbomen naast het zwembad, die wuiven in de wind. Veel groene planten met de mooiste bloemen en grote volwassen bomen, die een Caribische en tropische sfeer geven. De meest kleurrijke vogels komen op onze tuin af. Vraag me niet naar de namen. Ik weet net een mus van een merel te onderscheiden. Maar die hebben we hier niet. Fel oranje, groen en gele vogels. Als je ervoor gaat zitten, hoor je altijd wel ergens een vrolijk vogeltje.

Een grote, groene leguaan die door de tuin heen loopt. Rustig om zich heen kijkend en genietend van de hitte en de zon. Favoriete plekje is de zwembadrand. Ik kan rustig langs hem heen wandelen, zonder dat hij wegrent of iets doet. Hij kijkt me aan wat ik in zijn tuin doe. Hagedissen die wegschieten onder de plantjes en bijna doorzichtige gecko’s die langs de muren lopen. De natuur is mooi. De tuin is prachtig. Gasten zitten uren te wachten op de Lora’s (papegaaien) die op de boom bij de parkeerplaats afkomen. Deze boom met prachtige rode bloemen trekt de Lora aan. Met veel lawaai arriveren ze en de gasten hebben hun fototoestel in de aanslag. Prachtige plaatjes.

Bed & Breakfast Bonaire

De leguaan klimt een palmboom in en laat een tak vallen, waarbij veel troep naar beneden komt.  Midden in het zwembad, wat na een tijdje langzaam naar de bodem zakt. Het ziet er niet uit en kun je proberen met het schepnet weg te halen. De kleine stukjes gaan altijd onder het schepnet door. Dus het zwembad stofzuigen. Hierdoor zuig je alle kleine stukjes van de bodem. Half uur verder.
De leguaan gaat op een van de langere takken zitten en heeft heerlijk veel gegeten. Hij heeft een verrassing voor ons. Zijn grote boodschap valt naar beneden. Midden op de zwembad rand. Een bruine substantie met wat vocht wat over de witte zwembadrand heen druipt. Het goedje trekt snel in de verf. Je moet er snel bij zijn. De bezem pakken en met water boenen en boenen. In het ergste geval verven. De leguaan wordt regelmatig vervloekt.
In de droge maanden hebben de bomen en planten veel water nodig.  Water is kostbaar op Bonaire. In de maanden met meer regen groeit alles als kool. Vooral onkruid en gras. Een dagelijkse taak om dit weg te halen.

Bed & Breakfast Bonaire

Gelukkig hebben we een tuinman. Hij kwam regelmatig langs. Eerst met vier personen een hele middag. Dat was een goede deal! Een paar maanden later kwam hij nog alleen. Na twee uur was hij weg en moesten we wel dezelfde prijs betalen want het werk was gedaan. En ook extra betalen voor het af te voeren afval. De laatste keer moest ik weg en gaf hem alvast het geld. Hij was nu ook snel weg. Maar hij kwam terug! Alleen was hij onder invloed van iets.. het werk ging minder snel. Wel was hij vrolijk.

De tuin is prachtig.