Twee jaar op Bonaire

Afgelopen juni was het zover… Twee jaar op Bonaire! Wat is de tijd snel gegaan en wat hebben we veel meegemaakt. Nu alweer bijna september. De tijd vliegt. Maar dat is een goed teken toch? 🙂

In juli zijn we voor het eerst met z’n allen in 2,5 jaar op vakantie geweest naar Nederland en Frankrijk. Heel fijn om even weg te gaan en de tijd te hebben om rustig te kijken waar we nu staan, wat onze plannen zijn en waar we naar toe willen. Alhoewel, rustig…. We hebben geen dag stil gezeten in Nederland en Frankrijk.

Zijn Nederland en Europa nou zo anders dan twee jaar geleden? Wij vonden het wel meevallen. Wel even wennen dat iedereen er super netjes uitziet, nieuwe kleding en nette haartjes. Dan val je toch wel op met je simpele korte broek en wilde haardos 🙂 Hiernaast natuurlijk wat nieuwe auto’s en veranderingen in het straatbeeld qua nieuwbouw projecten. Wat wel opviel is de verandering in muziek op de radio. Of worden wij oud? We hebben naar precies dezelfde zenders geluisterd, maar de moderne muziek is toch wel iets anders dan een paar jaar geleden. Jullie begrijpen vast wel wat we bedoelen.

De eerste paar dagen in Nederland gelijk veel familie en vrienden bezocht en de verjaardag van Louisa gevierd (ze is 4 augustus jarig en heeft dus een soort van geluk dat we haar verjaardag zo’n vier keer gevierd hebben) Denk aan kinderfeestjes, haar verjaardag zelf en natuurlijk haar verjaardag in Nederland vieren. Hierna gingen we met een camper en vrienden naar Mimizan in Frankrijk. Heerlijk op de camping. Wc rolletje mee en afwassen bij het toiletgebouw. Genieten toch?

De kinderen waren ondertussen wel aardig ontregeld door het tijdsverschil en het vele reizen, maar hier konden ze mooi even bijkomen en laten zien hoe goed ze zichzelf konden vermaken (in het begin dus niet..) Maar een zwembad en de zee met golven maakte veel goed. Vooral het golfsurfen was een succes. De oudste twee waren niet meer van de plank af te slaan en vinden het geweldig om staand met de golven mee te gaan. Ook Le Surf Café was een succes. Met z’n allen op het terras zitten en genieten van het lekkere eten (heel goedkoop natuurlijk in vergelijking met Bonaire) en drukte in de gezellige straatjes.

Na twee weken weer terug naar Nederland en genieten van al het moois. Vooral veel winkelen (oftewel, Christine ging winkelen en Jarl zat op een bankje), naar de visboer voor haring en kibbeling, Mac Donalds natuurlijk en heel veel verse producten kopen in de supermarkten. En natuurlijk naar pretparken en speeltuinen met de kinderen. Maar na een paar weken begonnen we ook weer te verlangen naar Bonaire met al haar moois. We misten ons eigen plekje, het strand, hobby’s en vriendjes en vriendinnetjes natuurlijk. Het was goed om weer terug te zijn. Helemaal na de lange vliegreis met tussenstop 🙂

We hadden het geluk dat we vervanging voor onze B&B hadden gevonden. Ron en Marja hebben het super gedaan en de gasten waren zelfs tevreden 😉 Ze hebben alles zelf opgelost en geregeld, waardoor wij echt het idee hadden op vakantie te zijn. Heel fijn.

En nu… nu zijn we terug en hebben we kunnen nadenken over onze toekomstplannen. Nee, we gaan niet terug naar Nederland. We blijven op dit mooie eilandje. En gaan door met verbeteren, zelf renoveren en ook auto’s verhuren. Het was lastig om te bepalen wat we nou precies in de toekomst zouden willen doen. Want waar staan we over 5 jaar? Maar we zijn er achter gekomen dat we gelukkig zijn op Bonaire en hier voorlopig blijven. En we bekijken het niet meer zwart-wit, doorgaan of iets anders, maar gaan door en laten het meer op ons afkomen. Sowieso meer genieten van het eiland, hobby’s en vrienden.

We houden jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen en zullen regelmatig wat foto’s op Facebook plaatsen en een nieuwe blog schrijven. Enne, kom ons eens bezoeken op Bonaire! KLM en TUI hebben op dit momen mooie acties en wij hebben nog enkele plekjes voor de koude wintermaanden 🙂

Tot de volgende!

Zonnige groet,

Jarl & Christine & Kids