Onze weekenden

Beginnen op vrijdagavond… Geregeld bij Coco Beach club… Een leuke bar aan het strand. Niet omdat wij als ouders dat willen, maar de kinderen vinden het geweldig!
Om een uurtje of zes gaan we die kant op en zoeken het meest tactische plekje om te zitten, zodat we de kinderen in de gaten kunnen houden. Wij nemen plaats, bestellen een drankje en kletsen gezellig met kennissen en vrienden. De kids spelen met andere kinderen, gaan tekenen, beachtennissen of spelen een spelletje. En dit allemaal op een heerlijke locatie natuurlijk. Aan zee, ondergaande zon en palmbomen. Lekker begin van het weekend 🙂

Wel hebben wij geregeld arriverende gasten op vrijdagavond, maar het scheelt dat Coco Beach Club vlakbij de BnB ligt en Christine dit vaak perfect kan combineren met het boksen. En natuurlijk na de incheck nog even langskomt bij Coco. Rond een uurtje of acht / negen gaan we naar huis. Afhankelijk van de gezelligheid en de vermoeidheid van de kids natuurlijk. Als ze op een ligbedje gaan liggen, duimpje in de mond en wat stilletjes worden, is het tijd om te gaan. Thuis snel douchen (allemaal onder het zand natuurlijk) en naar bed.

De zaterdag begint vroeg. De kinderen slapen natuurlijk niet uit en zijn standaard rond zes uur wakker. Wij dus ook 🙂 Vaak brengen we ontbijt voor gasten naar de BnB. Deze halen we tegenwoordig bij Between2Buns, een broodjeszaak, waar wij heerlijke en verse ontbijtjes bestellen. Wij doen de ontbijtjes in luxe koelboxen en zetten het voor de kamers van de gasten neer. Ideaal, aangezien de gasten zelf kunnen bepalen waar ze gaan ontbijten. Rond half negen gaat Christine naar BnB. Zaterdag is standaard de drukste dag met vertrekkende en arriverende gasten. Veel wassen, schoonmaak regelen en gasten te woord staan. En dat moet ze allemaal alleen doen natuurlijk, want met drie kinderen om je heen is het niet te doen om te werken. Jarl heeft de kids dus standaard op zaterdag en begint met het brengen van Florian naar kickboksles. Leuk om te zien hoe zo’n klein mannetje al behoorlijk hard kan slaan (met hele grote handschoenen) en schoppen, maar vooral hoe gedisciplineerd ze zijn en hiervan worden. Hij heeft er veel plezier in. Ondertussen gaat Jarl met de dochters naar de supermarkt om boodschappen te doen (of is het een cappuccino drinken?). Precies op tijd weer terug en naar huis om wat te klussen en te koken (wat hij als de beste kan natuurlijk). Christine komt thuis eten als het lukt en gaat daarna weer naar de BnB. Wat een hard werkende vrouw!
Als het mogelijk is gaat Jarl met de kids naar het strand. Want als de kids moe zijn is het maar beter om iets leuks te gaan doen. Dus strandspullen inpakken, surfplanken mee in of op de auto en op naar ons favoriete plekje bij de Hang Out Beach Bar aan de prachtige baai van Sorobon. Kennen jullie het plekje? Helderblauw water, ondiep en palmbomen. Flamingo’s die voorbij vliegen en prachtige andere vogels die boven de baai vliegen. Klinkt goed hé?

Na een middag vol met spelen, surfen en relaxen doen we de zaterdagavond meestal rustig aan. Of een keer in de zoveel tijd gaan we met z’n tweeën uit eten als we oppas hebben. Even iets met z’n tweeën doen. Ook leuk om met onze gasten mee te kunnen praten over de vele goede restaurants 🙂

De zondagen proberen we altijd vrij te plannen en met z’n allen iets te gaan doen. Vaak is dit ook weer naar Sorobon, omdat Florian om tien uur surfles heeft (de les van papa was niet erg succesvol..). Hij doet dat nu een paar maanden en het zo mooi om te zien hoe snel ze het onder de knie hebben, bochtjes maken, trucjes leren en hoe enthousiast ze zijn. De nachten worden afgeteld naar de zondag en op de Windfinder app wordt in de gaten gehouden of het hard gaat waaien. Want hoe harder, hoe beter natuurlijk. En het voordeel is dat Florian het Louisa ook weer kan leren. Alhoewel, het best een beetje eng is als je bijna de mast op je hoofd krijgt of even onderwater onder het zeil zit. Gelukkig blijven ze opstappen.

En wij? Heel vervelend om daar aan zee met een cappuccino te moeten zitten.. en zelf natuurlijk af en toe surfen 🙂 Gezellig met vrienden en heel veel kinderen, die zich wonderbaarlijk goed kunnen vermaken. Nee, niet alleen met zwemmen, snorkelen of surfen maar ook uren lang aan een tafeltje tekenen, kletsen en spelletjes doen. Genieten!

De zondagavond doen we ook rustig aan. Jarl gaat soms nog beachtennissen, maar daarna samen nog even lekker buiten zitten en een boek lezen of serie kijken. En met volop energie een nieuwe week in! Aftellen naar het weekend 🙂

Tot de volgende!

Zonnige groet,

Jarl & Christine & Kids

Ps: Wil je ook onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je nu in