Blog 2017-6 Vakantie!

En dan ineens…. hebben de oudste twee zes en een halve week vakantie. Ja, zes en een halve week…. Oei, dat is even omschakelen. Een van de redenen van de emigratie was meer bij de kinderen zijn. Dat lukt zeker in deze vakanie 🙂

Normaal gesproken gaat de jongste vier ochtenden naar het kinderdagverblijf en de oudste twee vijf ochtenden in de week naar school. In deze tijd kunnen wij samen gaan werken bij de Bed & Breakfast (of een cappuccino op het terras drinken, of duiken, of naar het strand 🙂 ) en de taken verdelen. Nu is dit iets anders..
De jongste gaat deze vakantie weken wel gewoon naar het kinderdagverblijf (Olleke Bolleke), waar ze het geweldig vind, maar de oudste twee zijn dus gezellig thuis. Gevolg is dat een van ons altijd bij ze moet blijven of dat we ze mee moeten nemen naar de Bed & Breakfast.

Leuk om te merken is dat Jarl niet meer zo hoeft te wennen aan de kinderen. In Nederland was de omschakeling veel groter, iets wat veel vaders zullen herkennen. Een full time baan; ’s Ochtends naar het werk, koffie, mail wegwerken, kletsen met collega’s, je eigen agenda bepalen en in de avond terugkomen als de kids al bijna naar bed gaan. Maar dan is het ineens vakantie en ben je 24 uur per dag bij je kinderen en vrouw. Het was altijd even wennen aan elkaar. Voorzichtig uitgedrukt… Helemaal als er ook nog een vakantie naar bijvoorbeeld Frankrijk gepland stond, met drie vermoeide kids op de achterbank en zo’n 15 uur rijden… Was niet echt bevordelijk voor het wen-proces laat maar zeggen. Voor beide kanten trouwens 🙂

Maar goed, een van ons is dus sowieso bij de oudste twee kids en als gevolg heeft dit dat er werk blijft liggen. In het begin even wennen en wat onrustig gevoel, maar we hebben wat grote projecten uitgesteld tot na de vakantie. Denk aan het verven van het pand, wat uitdagend is met twee kids erbij, en het verder renoveren van de appartementen. Het scheelt veel stress sinds we ons hier bij neer hebben gelegd.

De eerste week waren de kids wat vermoeid en af en toe vervelend, maar dat hoort erbij. Ook zij moeten even wennen aan een ander ritme. Maar nu vermaken ze zich prima en vinden het eigenlijk heerlijk om thuis te zijn, te zwemmen en met elkaar te spelen. “Zullen we naar het strand? Nee, we blijven liever thuis”, horen we regelmatig. Wij genieten er vooral van en proberen onszelf ook te dwingen om meer rust te nemen en dingen te ondernemen die onze gasten allemaal in een week vakantie doen. We zijn in juni natuurlijk al naar Nederland geweest op vakantie, dus we gaan verder niet weg. Wat doen we dan wel? Vooral genieten van het thuis zitten, naar het zwembad, Nationale park en strand gaan en regelmatig ergens wat drinken met de kids. De geiten boerderij en ezel opvang zijn natuurlijk al bezocht en van ons favoriete plekje Sorobon krijgen we ook geen genoeg.

Nog twee weken vakantie te gaan
Nog 336 uur
Nog 20.160 minuten…
😉

Tot de volgende keer!

Hartelijke groet,

Jarl & Christine & Kids