Activiteiten kids

“Ik wil op voetbal”. Zo begint het meestal. En dan ga je het regelen. Uitzoeken waar het mogelijk is en waar ze trainen. Contact met de trainer en de eerste training gaat bijna beginnen. Maar een dag van te voren is het toch “ik wil toch niet voetballen”… Met allerlei excuses erbij. Herkenbaar?

Nu we ruim een jaar op Bonaire wonen hebben de kids al aardig wat activiteiten gedaan. Gelukkig is er veel te doen voor kinderen qua sporten en hobby’s. Denk aan voetbal, waterpolo, windsurfen, atletiek, dansen en ga nog maar even door.

Windsurfen zou het moeten worden! In Nederland ging Jarl graag windsurfen en dus zag hij al een ideaalplaatje voor zich, waarin hij de kids les ging geven en zelf natuurlijk ook veel op het water kon staan. Het is bij twee lessen van papa gebleven 🙂

De oudste twee kregen een prachtig kinderzeiltje met mast en giek cadeau van oma voordat ze naar Bonaire gingen. Toen waren ze enthousiast. Echter op het water wat minder.. Je moet natuurlijk geduld hebben om het surfen te leren. En laat dat nou iets zijn wat de kids (en papa) niet veel hebben.. Vol goede moed het water op om na een half uur weer terug te keren. Iets teveel wind om het zeil uit het water te trekken, vallende kinderen op een harde surfplank en niet kunnen wachten totdat de ander klaar is. Een zandkasteel bouwen of met de bal spelen is toch veel leuker?
Binnenkort doen we vast nog een poging..

Maar goed, er zijn gelukkig ook andere activiteiten. Louisa gaat al een tijdje naar dansles en vanaf dit schooljaar naar ballet. Ze heeft het enorm naar haar zin en kan zowaar heel goed luisteren naar de dansjuf. Leuk om te zien hoe ze dansjes leert en nu de spagaat probeert te doen. Iets wat haar ouders haar niet kunnen leren 🙂
Ook sinds kort naar atletiek. Ze is aardig fanatiek hebben we vernomen en vindt het prachtig om wedstrijdjes te lopen.

Florian is een creatief mannetje en gaat naar tekenles. Heel leuk om te zien hoe hij in een uurtje per week leert om beter te tekenen. En wel auto’s, helikopters en politie auto’s natuurlijk. Geen stilleven van een fruitmand 🙂 Lekker drinken en een koekje erbij maakt het helemaal een feest!

Sophia, de jongste, gaat sinds dit schooljaar ook naar dansles. Mooi om te zien hoe leuk ze het vind en hoe goed ze naar de dansjuf kan luisteren (niet). Ze is vrij groot voor haar leeftijd en als je je ogen dicht doet kun je precies horen waar ze aan het dansen is. Ze stampt nogal aardig door de zaal heen 🙂 Helemaal in vergelijking met de ritmische Antilliaanse meisjes. Het subtiele en ritmische komt vast nog wel.

Ook zitten ze allemaal op zwemles. De oudste twee zijn bezig met hun C diploma en de jongste met haar A diploma. Heerlijk om bij de oudste twee te kijken, omdat de zwemles in zee is. En ze moeten onder water kijken. Iets waar we respect voor hebben. Prikt aardig dat zout.
Zelf natuurlijk op een ligbedje en laat nou net rond die tijd op vrijdagmiddag een happy hour beginnen 🙂

Kortom, de kids vermaken zich naast school prima. Wij, of andere ouders, rijden ze graag van- en naar de activiteiten om ze te zien genieten.

Tot de volgende keer!

Hartelijke groet,

Jarl & Christine & kids