Onze gasten

We hebben ondertussen al best veel gasten in huis gehad. Van jong tot oud en vanuit vele verschillende landen. En alle gasten hebben natuurlijk hun eigen gebruiken en delen hun vakantie naar hun eigen wensen in.
Natuurlijk zijn we politiek correct en vinden we al onze gasten even leuk 🙂 Maar we kunnen ze toch redelijk onderverdelen in bepaalde type gasten. Zullen we ze gewoon eens in “hokjes” plaatsen?

Het eerste type gast is de “groot stroom verbruikers” of de “binnen zitter”…
Het liefst de airco op 18 graden, de hele dag en nacht en ook als je weg gaat is het belangrijk dat je hem aan laat staan. Want stel je voor dat je een paar uur later terugkomt en het is 19 graden in het appartement…  We hebben ook heaters in de douches hangen. Deze zorgen voor warm water en hebben twee standen. Zelf hebben we ze ook en gebruiken ze eigenlijk nooit. Veel te warm. Helemaal als het buiten 30 graden is. Juist lekker om dan koeler te douchen toch?  Op de 1e stand heb je al lekker warm water maar deze gast staat over het algemeen bekend ook de tweede stand te gebruiken. Als wij dit doen verbanden we bijna onze huid..  Deze gasten slapen veel uit, blijven langer in het appartement hangen en gaan veel ’s avonds op pad voor lekker eten of een drankje. Maar, begrijp ons niet verkeerd, ook deze gasten kunnen verder heel aardig zijn en maken gezellig een praatje met ons en andere gasten. En we hopen altijd op een fooi ter compensatie van de hoge energie rekening 😉

Natuurlijk verwelkomen we ook geregeld “duikers”
Actieve gasten die het liefst zoveel mogelijk duiken op 1 dag maken en hele schema’s en planningen maken om zoveel mogelijk duiken in hun vakantie te kunnen maken. Met hun pick up auto gaan ze Bonaire ontdekken en op een van de vele duikspots duiken. Bonaire is ideaal voor duikers omdat je overal met je auto kunt stoppen en zo de zee in kunt lopen. Ook gaan ze vaak via een duikschool bootduiken maken. ’s Avonds natuurlijk even snel wat eten, een drankje drinken en als het kan nog een nachtduik doen. Deze gasten komen ook geregeld bij ons terug omdat ze meerdere weken in een jaar boeken, specifiek om te duiken.

Ook zijn er veel “jongeren” die bij ons verblijven. Natuurlijk zijn we zelf ook hartstikke jong, maar met jongeren bedoelen we toch echt de twintigers 🙂 Voordat de vakantie begint, regelen ze vrij weinig. Op Bonaire aangekomen was een taxi vanaf het vliegveld toch wel handig geweest. Of dat ene dagje autohuur was toch ook wel prettig geweest…. Maar dan regelen we dat toch gewoon ter plekke? Oh, maar alles is volgeboekt… Dan toch maar een scooter. We vinden veel pizza-dozen, lege flesjes bier en snorkelsetjes. En natuurlijk op het scootertje het eiland rondtrekken, mooie plekken ontdekken en gewoon offroad gaan en erachter komen dat het toch iets te modderig is… En natuurlijk de dagjes strand bij Sorobon en Spice of Coco Beach Club. Heerlijk bakken in de zon, drankje erbij, muziekje erbij en af en toe snorkelen en afkoelen in het heerlijke zeewater. Maar altijd gezelligheid, een praatje en tips uitwisselen.

De “oudere” gast komt ons ook geregeld bezoeken. Maar wat is oud? Hier moet je natuurlijk heel voorzichtig mee zijn… Laten we zeggen dat deze gasten voornamelijk iets grijs haar hebben en ouder als ons zijn (maar hoe oud zijn wij dan… 🙂 Deze gasten zijn vooral heel erg geordend. Als je het appartement bekijkt, ligt alles netjes op tafel, hangen de handdoeken aan het lijntje en is alles netjes geveegd. En natuurlijk regelen ze alles voordat ze op Bonaire arriveren (auto, taxi, excursies etc). Veelal excursies en snorkeltours doen en de natuur ontdekken. Ook staan ze geregeld met een groot fototoestel in de tuin om een speciale vogel, waarvan wij geen idee hebben wat voor soort het is, te fotograferen. Af en toe een duik maken, maar vooral snorkelen want je ziet toch evenveel als met duiken 🙂

De “surfers” komen ook gezellig bij ons langs, want natuurlijk is Bonaire naast duik- ook een windsurf en kitesurf paradijs. En wist je dat je ook geregeld kunt golfsurfen op Bonaire? Prachtige surfspots met goede omstandigheden, veel wind en een heerlijk relaxte sfeer. Met een auto of zelfs een scooter en de surfspullen achterin of achterop gaan ze naar hun spot en staan dagenlang op het water. Het appartement is meestal een grote chaos met overal surfspullen, wetsuits en camera uitrusting, maar dat heeft toch op de een of andere manier een bepaalde charme. Maar deze gasten zijn over het algemeen erg relaxed en zoeken de gezelligheid op.

Uhm, we komen er nu toch wel achter dat we nog veel meer type gasten kunnen beschrijven… Als we terugkijken zijn er zoveel unieke gasten die niet eens in een “hokje” te plaatsen zijn, maar wat hebben we veel leuke gasten! Ok, ok… natuurlijk klikt het niet met elke gast, maar dat is ook logisch. Het is even aanvoelen wat deze gast verwacht en juist extra contact wenst of juist niet. Maar het is opvallend hoe vaak we gasten hebben waarmee we echt een klik hebben. Waarschijnlijk komt dit door de uitstraling van de website, dit blog en de verwachting die we creëren. Gasten voelen zich op de een of andere manier vertrouwd en maken een reservering. Vele leuke gesprekken volgen en mede door dit blog kennen de gasten ons beter dan dat wij hun kennen als we ze voor het eerst zien. Ook wordt er nog regelmatig naar ons gezwaaid op Bonaire door mensen waarvan wij geen idee hebben wie het zijn. Ook mooi om te zien dat gasten het gezellig met elkaar hebben. De Palapa in de tuin is hiervoor ideaal. Gasten die hier behoefte aan hebben pakken een lekker bakje koffie en kletsen met elkaar. Zo zitten er regelmatig zo’n 10 gasten van verschillende nationaliteiten in de Palapa gezellig wat te drinken en te kletsen. Maar ook als gasten hier geen behoefte aan hebben dan kunnen ze bij hun eigen appartement zitten.

Wij vinden de verschillen alleen maar leuk en verwelkomen natuurlijk, politiek correct als we zijn, alles en iedereen bij ons 🙂

Tot snel!

Zonnige groet,

Jarl & Christine & Kids
www.BnBBonaire.com